Du er her: Barnas nasjonalpark
Hopp til menyen
Avansert

Ytre Hvaler nasjonalparksenter - med Barnas Hvalerpark!

I Ytre Hvaler nasjonalparksenter kan du bli kjent med naturen og de fantastiske skapningene som lever i nasjonalparken. Det myldrer av liv både over og under vann!
Ytre Hvaler nasjonalparksenter. Foto: Kjetil Palmsquist
Fra barnekroken i Ytre Hvaler nasjonalparksenter - Foto: Vibeke Weibell Eliassen
Lilleputtsenteret på Skjærhalden med akvarium, krabbefiske og Kong Neptuns trone. Foto: Vibeke Weibell Eliassen
Ytre Hvaler nasjonalparksenter ligger på Skjærhalden på Kirkøy, øverst i det gamle Kornmagasinet. Foto: Vibeke Weibell Eliassen
Livet under vann
Det meste av nasjonalparken er under vann og i nasjonalparksenteret kan du se bilder, film og kjenne på skjell, steiner, rur og mye annet somer funnet i fjæra. I barnekroken vår kan du teg ne, klippe, pusle og lime. Og kanskje henge opp tegningen din i tareskogen vår?
 
Livet over vann
Du finner også mye spennende om det som er over vann i Ytre Hvaler nasjonalpark. Visste du at det er spesielt mange vakre sommerfugler på Hvaler? Og at kommuneblomsten til Hvaler er strandmalurt? Her blir du kjent med fugler, blomster, jettegryter og rullesteiner.

Barnas Hvalerpark
Det er i barnekroken du kan tegne, klippe, lime og kanskje prøve å stikke hånda ned i sanseboksen? Du kan også bla i bøker – og se, lære og lese om det som rører seg i nasjonalparken.  Klikk her for å se bilder fra barnekroken.

Lilleputtsenteret
Lilleputtsenteret finner du ved torget og gjestehavna på Skjærhalden. Her kan du fiske krabber og se på fiskene i akvariet. Her er også Kong Neptuns trone og et eget klappakvarium. Klikk her for se bilder fra Lilleputtsenteret

Hvor finner du oss?
Ytre Hvaler nasjonalparksenter ligger på Skjærhalden, ytterst på Kirkøy, i et gammelt Kornmagasin. Velkommen!

Kontaktinfo
Thomas Holmen Olsen, kultursjef
Telefon: 99378211
E-post: othh@hvaler.kommune.no 

(Foto: Kjell Palmquist og Vibeke Weibell Eliassen)

(21.02.2012 Oppdatert: 03.03.2014)

Hopp til menyen Hopp til innhold